Bara för att man älskar en person behöver den inte vara rätt

Att snurra in sig i en icke sund relation. Man väljer att stanna kvar för att man hävdar att man älskar personen. Man kommer med undanflykter, försvarar, skuldbelägger sig själv istället för att bara gå sin väg.

Bara för att man älskar någon, innebär det inte att personen är den rätte.

Men jag älskar ju honom säger du som försvar, livrädd för att bli sårad, ensam. Du väljer att stanna kvar i er relation, trots att det ofta dyker upp bekymmer och svek. Du intalar dig själv att det bara är en fas, väljer att förtränga, trots att du ofta är sömnlös om nätterna när tankarna cirkulerar. Men jag älskar ju honom.

Jag är en person som är livrädd för att säga de tre små jävla orden. De tre ord, det största som kan hända. När man väl har sagt dem är man fast. Det spelar ingen roll att din respektive ständigt får dig att tvivla på vem du är, för du älskar honom och du accepterar det. Som att det är en ursäkt, ett försvar för att stanna kvar i  en osund relation med en manipulativ partner. 

Ibland tvingas man göra val som känns i hjärtat, men det kommer en dag läka. Att älska sin respektive ska vara det enklaste i världen, vilket det inte är om du ligger sömnlös om nätterna eller när du tvivlar på dig själv. Kärlek för mig är också en vänskap, en vänskap där man lyfter varandra, står bakom och stöttar, inte tvärtom.

Det är inte fel att göra slut med någon, trots att man älskar personen. 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.