HÅRAVFALL SOM KVINNA

Håravfall och hårtransplantationer är ofta något som förknippas med män, trots att det finns mängder av kvinnor som lider av håravfall. Ett håravfall kan vara ärftligt vilket innebär att håret slutar att växa och lämnar områden kala.

Kvinnligt håravfall kan börja så tidigt som i 20-års åldern och behandlas det inte i tid kan det bli omfattande problem. 13838053_10153634559416825_1622399916_oDet här inlägget är sponsrat
 Som kvinna är det svårare att se mönster samt att veta om håret man tappar är i normala mängder. Håravfall kan framkallas av bland annat stress, dålig kost eller att man färgat håret för mycket.  När håret plötsligt känns tunnare väljer många att använda löshår för att få tillbaka sitt naturliga hårtjocklek, det känns då genast såklart bättre när man har fått tjockare hår igen. Men det kostar både för plånboken och man vet fortfarande inte vad som orsakade att fått tunnare hår.

Det man istället bör göra:
Söka upp en specialist på håravfall för att få en diagnos. Det är nämligen så att även kvinnor kan drabbas av ärftligt håravfall och det brukar visa sig som diffus uttunning av håret över hela hårbotten, men även som mer märkbart längre bak på hjässan. Som kvinna tappar man sällan allt hår och det är oftast mer svårt att veta om håravfallet är kontrollerat till visst område så att man kan göra en hårtransplantation som män brukar göra.

På akacia medical hemsida kan ni läsa mer om Håravfall samt hur en hårtransplantation utförs!

IMG_5750

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.