Att förlåta eller att inte förlåta?

”Men vad är det här för idiot?” tänkte jag efter att samma person skrivit 5 meddelande till mig på instagramdirekt utan att få ett svar, i olika omgångar. Tänkte inte mer på det eftersom att inkorgen är full med meddelanden från män tills det slog mig, det är han. AC199824-6515-4E79-9AF6-29C862517665Fredag efter White Party på kallis, jag hade tagit en powernap, en lång nap med tanke på att jag vaknade 23.45. Som en zombie klättrade jag ned från sängen, stressad, förvirrad och fortfarande berusad. Satte min telefon på laddning och skickade iväg ett sms till vännerna ”Ey, vaknade nu ses om en stund.” Missade till och med att i min inkorg på whatsap fanns ytterligare meddelande från honom. Killen jag nyligen bloggade om ”alla hans bortförklaringar är lögner”. Blev iskall.

”How are you? hope you are okey” Skämtar han med mig, vem tror han att han är? ilskan bara steg i kroppen. Tillägg, han blockade mig på både snapchat och instagram för 2 veckor sedan. Jag ville få ur mig så mycket men jag svarade bara med ”berätta mer om att du blockerat mig”. Tydligen hade hans instagram blivit hackad och han hade tagit bort snapchat. Först tänkte jag: Tror han att jag är född igår? men, samtidigt var det förklaringen till kontot på instagram som hade skickat meddelanden till mig med ursäkter och förklaringar.

I vår konversation där jag är var väldigt kort och kall, berättar han hur mycket han saknar mig, han ber om ursäkt ett flertal gånger och vill såklart ha tillbaka mig. Som att det vore något nytt, killar springer iväg livrädda och beter sig som rövhål för att de får känslor, ångrar sig sedan och tror att de kan komma tillbaka som att inget har hänt. Kanske går hem hos en del, men inte hos en tjej som mig, vilket jag förtydligade för honom. Du är rökt idiot, du förlorade.

Det tar inte slut här, han fortsätter be om ursäkt och menar att det är svårt att gottgöra mig för att vi bor i olika länder. Han lovar att när jag kommer tillbaka igen så ska han visa mig. Jag ger aldrig killar två chanser, tycker oftast en chans är för mycket. Jag baserar det här på att om man accepterar deras skit så kommer samma visa att upprepa sig. Du tänker att du inte kan leva utan honom och därför accepterar du hans dåliga handlingar, trots att det gör ont. Jag är väldigt bestämd, jag är en tjej med väldigt mycket personlighet och jag förtjänar det bästa men vad fan ska jag göra när jag inte kan sluta tänka på honom?

Jag har funderat på att göra ett undantag, låta honom jobba för att få tillbaka mig. Jag funderar på att bryta mina principer, kliva ut på tunn is för att se vad det leder men jag är splittrad. Ska man försöka förlåta en idiot, eller bara gå vidare och fortsätta sitt dystra liv? är det värt att chansa för att kanske vinna? Kan en idiot förändras?

5 Kommentarer

  1. Men chansa!!!! Har du aldrig haft någon form av relation med någon där DU gjort ett stort misstag och idag är glad över att du fick en andra chans att visa att du vet att du gjorde fel och aldrig tänker göra om det? Säger bara ärligt nu att du kommer bli bitter och ”ensam” (missförstå mig rätt) om du aldrig ger någon en andra chans. Människor är människor, ingen kan vara perfekt och felfri. Går det åt helvete så gör det, men då kommer du iallafall inte sitta där och undra vad som skulle kunna ha hänt. Dessutom verkar du ha tillräckligt med bra människor i ditt liv att luta dig mot om det skulle gå söder ut. Kör!

  2. Du förtjänar bättre! Låt honom vara en idiot ensam men dömer dig inte om du väljer att ta tillbaka❤️

  3. Du får ju massa mail om relationstips, visst? Om detta va någon annan tjej som skrivit till dig, vad hade du gett henne för råd?

    om hans instagram blev hackad och radera snapchatt… de finns väl andra sätt att höra av sig? varför skicka han inte sms/fb/mail whatever? åtminstonde med en förklarint varför hans snap plötsligt va borta. de förtjänar väl du ändå att få veta, istället för känna dig dum och tro att han blockat.

    Men ja, heart want what the heart wants. säg att han får komma till sverige o göra nåt storslaget.

  4. alltså, om det va en tjej som skrev likadant om en kille, till dig, o bad dig om råd. hon undrar om hon ska ge honom en andra chans. vad skulle du råda henne?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.