JAG KOMMER STUDERA VIDARE NÄR TIDEN ÄR INNE

”När ska du plugga?” ”Vad vill du göra med ditt liv?” ”Du måste studera snart”

Jag fyller 24 år i oktober och jag vet fortfarande inte vad jag vill göra med mitt liv, men det är första gången jag inte känner någon stress runt den situationen. Jag känner mig fri, levande, jag känner att jag kan göra vad jag vill. Ingen dag är sig likt.8E55F4BF-AD9E-4BDF-B97C-F695AE8B174FJag vill inte studera för att ”bara studera”, jag vill börja studera den dagen jag vet vad jag vill göra. För, varför ska jag sitta runt en skolbänk och läsa om något som inte intresserar mig, när jag lika gärna kan leva mitt liv till fullo? Jag kommer studera vidare en dag men, den dagen vill jag vara säker på hur jag vill att min framtid ska se ut, vilket jag inte gör i dagsläget.

Jag älskar att jag tog steget att flytta, även om jag saknar Stockholm ibland. Jag träffar varje dag nya människor, jag lever i ett samhälle som ibland inspirerar mig men som ibland får mig att vilja spy. Jag komme om 15 år kunna berätta för mina barn att ”En gång i tiden bodde jag London och då..”  Jag är så extremt obegränsad, för första gången kan jag göra exakt vad jag vill och jag behöver inte känna mig stressad på grund av alla frågor om min framtid.

Det finns lixom inget som säger att du MÅSTE studera innan du fyller 25, du kan studera när du vill, men se till att studera för din skull och inte för att någon annan jävel hetsar dig. Ditt liv, dina regler.

2 Kommentarer

  1. Jag flyttade till London när jag var 21, flyttade hem till Sverige och började studera när jag var 26 år. Det var först då jag visste vad jag ville göra! Så du tänker heeeeelt rätt! Kör hårt i London 😀

  2. Alltså SÅ HIMLA BRA SKRIVET! Tar studenten nu i Juni och vet inte om jag ens vill studera vidare på universitetet inom dom närmsta åren? Och ÄNDÅ är det folk (speciellt släkt) som ska säga ”men du måste ju ta tag i ditt liv NU, annars blir det ju så sent ju” Det var till och med en i min släkt som sa att det är bäst att studera nu för när du är runt 25 så vill du väl ha barn?? Liksom herregud jag är bara nitton låt mig fatta det beslutet själv tack!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.