DU BACKAR EN VÅLDTÄKTSMAN

13083310_10153450014651825_2382809474588428634_n”MEN VADÅ, ALLA HISTORIER KAN JU INTE VARA SANNA” 

Här sitter jag och delar kvinnors historia, eller historier. Kvinnor som tar sin tid att mejla mig där de vågar berätta, de vill dela med sig. De har under en längre tid skuldbelagt sig själva, tänkt att de kanske hade fel kläder, eller drack för mycket och kanske att det inte var en sådan big deal. De har skuldbelagt sig själv trots att de varit offren.

Det är inte bara en utan fler, flera män som skrivit till mig eller kontaktat mig och påstått att det minsann är kvinnor som ljuger. Inte nog med att kvinnor öppet berättar om ett sexuellt övergrepp, så ska det även sitta män och förminska dem ytterligare. För i deras värld är det overkligt, i deras lilla värld. Kan ni män inte bara hålla käften?

Jag förstår inte hur ni kan ha mage att sitta och förminska deras historier. Hur ni inte kan ha deras ryggar, backa, läsa och bara sprida deras historia vidare. Att sitta och påstå att de ljuger är en av anledningar till att så pass många kvinnor inte anmäler, för de är rädda att andra inte kommer tro dem. Att det kommer sitta människor som er och påstå att de ljuger. Ni skuldbelägger ett offer i en våldtäktsmans händer, förstå ni inte det? Vet ni hur det känns att våga berätta och sen inte bli trodd? nej, exakt det vet ni inte. Ni vet inte hur rädslan skriker, hur liten och jävla äcklig hon känner sig efter att en män tagit sin frihet att ta en del av henne. Ni vet inte.

Det är inte bara våldtäktsmän som är problem, det är män som inte förstår problemen. Så länge ni inte stöttar kvinnor, så stöttar ni mannen bakom varje historia jag delar på min blogg. Ni stöttar han som förstörde henne medvetet. 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.