DIN HÄNDELSE DEL 23

Sofie berättar: ”Hej Emmy, jag heter Sofie, jag har inte en historia utan flera stycken.

Jag var 17 år, jag och mina vänner hade varit och firat en kompis i Bromma men senare på kvällen splittrades vi och det slutade med att jag och två andra hamnade på en hemmafest däromkring. Jag blir alldeles för full för mitt eget bästa och ber killen som bor där om jag får sova över för jag inser att jag måste gå och lägga mig bums. Killen ger mig en nyckel och pekar på ett sovrum lite längre bort så går jag in och låser dörren efter mig och lägger mig och däckar direkt. En stund senare vaknar jag halvt till och en annan kille ligger bredvid mig i sängen och har redan tagit sig friheten att ta på mig överallt, jag kan inte röra mig, är fruktansvärt rädd och märker att han försöker tränga in sig i mig med sin penis. Det är svårt att beskriva hur känslan är men jag kände mig förlamad, det gjorde ont och jag kunde varken skrika eller röra mig och utanför hör jag några andra killar som skrattar och bankar lite då och då på dörren. Han gav upp efter ett tag och vände ryggen till mig. Jag låg och skakade och ville bara därifrån men kunde fortfarande inte röra mig. Någon timme senare klarade jag av att samla ihop mina grejer och drog därifrån så fort jag kunde.

Jag var 18 år, det var juni, jag skulle om några dagar sluta tvåan och jag var ute med min vän som jag inte träffat på nästan ett år. Allt gick snett, min mobil blev stulen och jag tappade bort min kompis. Blev förföljd av några killar inne i stan men lyckades med hjälp av en städare i tunnelbanan få bort dem. Åkte hemåt till Mörby centrum och gick till korverian, där stod han, han som alla visste om, han som var trevlig mot alla och han som alltid stod i kiosken på natten. Som alltid gick jag fram till han och började prata, berättade vad som hade hänt under hela kvällen och han frågade ifall jag ville låna hans mobil och försöka få tag på någon så släppte han in mig bakom disken. Där fick jag en varmkorv och en coca cola så försökte jag ringa folk från hans mobil men fick aldrig något svar. Tillslut skulle han stänga korvarian och efter han dragit igen luckan satte han mig på en stol och började så som alla äckel ta överallt på min kropp och jag sa hela tiden ifrån men han lyssnade inte och fortsatte. Jag blev chockad över att inte var den personen jag trodde, blev äcklad av att se på honom då han stod där och jag såg hur hans penis blev hård under jeansen. Puttade bort bort honom och sa att jag ville gå så öppnade han den låsta dörren och släppte ut mig, gav mig några cigg och sen gick han iväg som han trodde det inte skulle vara något. Dagen efter kom min kompis hem till mig och tvingade mig gå till polisen så vi åkte och anmälde honom sen gick jag inte i skolan de resterande dagarna och var rädd vart jag än var någonstans. När jag började trean till hösten gick jag knappt i skolan, var endast på polisförhör hela dagarna och själva händelsen och allt jag var tvungen att genomgå efteråt gjorde det jobbigt för mig att ha ork till annat så dem andra dagarna låg jag hemma i sängen. Det slutade med att jag hade 75% frånvaro hela sista året och studenten var ett helvete också. Slutet av sommaren efter jag tog studenten alltså ett år och tre månader efter händelsen var det rättegång och det var bland det jobbigaste i mitt liv att sitta med han mitt emot mig och neka till allt han gjorde och jag som under hela året också undvikt och inte klarat av att vara i Mörby centrum, mitt centrum liksom, där jag alltid passerat för att ta mig någonstans pga rädd att han skulle vara där.. Men cirka en månad efter rättegången ringer min advokat och säger att vi vann dock vet jag inte vad som hände med han, jag fick skadestånd och han antingen fick sparken eller sa upp sig för kvar är han inte mer än så vet jag inte men ett skadestånd kommer aldrig betala tillbaka för det han gjorde mot mig som påverkat hela mitt liv.

Jag var 19 år, jag och min kompis var i Nice under en vecka och solade och badade varje dag. En kväll åkte vi in till Cannes och åt middag och festa, vi träffade några fransmän som vi var med hela kvällen och som senare bjöd med oss på efterfest hos dem. Vi följde med med lov att vi fick sova kvar med tanke på att vi bodde i Nice. Dessa killar började röka på och snorta kokain så vi sa att vi istället ville sova och han som bodde där visade oss till ett sovrum där jag och min kompis delade på sängen där inne. Mitt i natten vaknar jag av att min kompis slår på min arm och känner då genast att killen som bodde där som visat oss till rummet och stängt dörren för att låta oss sova ligger nere vid våra ben under täcket, har dragit bort mina trosor och har tungan i mig där nere. Jag sparkar på honom säger till honom att han ska gå ut så plockar jag och min kompis ihop våra saker, sticker därifrån och tar en taxi hem. Jag satt i duschen i säkert två timmar när vi kom hem och kände mig äcklig.

Jag är 20 år, är på Cafeet med två av mina tjejkompisar. Vi blir uppbjudna på ett bord av några män och dem tar oss hela tiden på rumpan och säger att vi är så snygga. Jag blir så himla obekväm och säger att vi ska gå nu. Så hämtar vi ut våra jackor och går mot donken, märker senare att dem följer efter och ropar att vi ska följa med på efterfest, vi står utanför donen och ska ganska precis gå in men så vänder jag mig till en av männen och säger lugnt att vi inte ska med. Han svartnar i ögonen och blir rasande, tar upp båda sina händer och puttar mig så jag flyger två meter rakt bak med huvudet rakt ner i marken. Han är fortfarande helt svart i ögonen och börjar gå mot mig igen men hans kompisar hejdar honom och jag springer en bit därifrån. Ringer polisen och det är en kvinna som svarar, jag berättar vad som hänt men får som svar ”vad gör du där, åk hem och lägg dig och sov det här är en linje för nödsituationer” så lade hon bara på. Jag blir frustrerad att en polis kunde säga något sådant och ringer upp igen, skriker på han som svarar att det här är helt otroligt och att jag kan anmäla det här men han lugnar mig och vill istället lyssna på min historia så jag berättar vad som hänt och säger att han ska skicka en polisbil till donen för att kolla läget. Jag stod och vänta på den där polisbilen i 40 minuter men ingen dök upp.

Jag är 20 år, är på Cafeet med mina vänner men jag blir utslängd, säger till vakten att jag behöver gå på toa och han leder mig till en undangömd toalett bakom en vägg. Stänger dörren och jag sätter mig och kissar, efter en stund kommer vakten in på toaletten och trycker upp mig mot väggen och tar sig friheten att ta på mig överallt, kysser mig i nacken och håller hårt om mig upp mot väggen. Jag skriker, sprattlar med ben och försöker ta mig loss ur hans grepp, tillslut kommer jag loss och jag försöker putta bort honom och springer därifrån helt livrädd att detta hände nyss. Detta är ett år sedan och jag har inte varit på Cafe opera sedan dess, har heller inte anmält detta då jag aldrig riktigt såg hur han såg ut och jag vet att det absolut inte skulle komma någon vart med tanke på att han jobbar som vakt och att jag blev utslängd skulle det aldrig tas seriöst.

Jag var 20 år, skulle ganska precis fylla 21, var på väg hem till mitt kk inne i stan efter att ha varit ute. Det var storm ut och jobbigt att gå uppför backen så stannar en taxi och frågar om han ska köra mig så jag säger bara uppför backen och hoppar in i bilen och skriver till killen jag skulle hem till att jag är där om en minut så han kan komma ner och öppna. Jag frågar taxi chauffören varför det tar så lång tid att komma fram och han svarar att det tar lång till att köra från Östermalm till Gärdet. Jag hojtar till Gärdet? jag skulle upp för gatan bara vad håller du på med. Men han säger att jag sagt att jag skulle till Gärdet så säger han att han ska ringa en annan taxi åt mig för han slutade nu, så fiffla han lite med mobilen och stannar någonstans på vägen. Jag meddelar killen jag ska hem till vad som händer hela tiden och jag märker att han blir otåligare för varje minut, kanske inte ens tror mig.. Chauffören ber mig kliva ur och så säger han att han ska lära mig lite självförsvar under tiden tills hans kollega skulle komma. Så står vi och ”boxas” lite ett tag och sen så säger han där kommer min kollega och pekar på en annan taxi som precis svängde in till vägkanten och önskade mig lycka till och åkte iväg.
Denna nya person kliver ur bilen och hälsar och säger att han ska köra mig dit jag ska jag pustar ut av lycka, är både jättetrött och lite små irriterad att jag hamna helt fel. Så sätter jag mig i taxin och han börjar köra iväg men han stannar på vägen och säger att vi ska kliva ut ur bilen så ifrågasätter jag det och han mumlar någonting och börjar köra igen. Så stannar han en ytterligare gång och säger att vi fått punktering då jag antar att han är helt koko för nej vi hade inte fått punktering, nu står vi vid en vägkant fortfarande kvar någonstans på Gärdet jag vet inte vart och han kliver ut ur bilen, öppnar bagageluckan och sen går till passagerarsidan och öppnar min dörr och drar ut mig på gatan. Så ligger jag helt skräckslagen på den kalla gatan och ser hur han stänger dörren där han precis dragit ur mig ifrån så säger han att han alldeles snart ska beställa en ny taxi åt mig som får ta mig till min destination. Jag blir arg och skäller ut honom vad han håller på med och säger att det här är han och hans kollegas fel att dem gjort så jag hamnat åt helvetes fel. Han går därefter mot mig där jag ligger fortfarande helt förtvivlad på gatan och tar tag i mig drar mig längre in mot kanten, lägger sig över mig och hur mycket jag än trotsar emot och försöker skrika är jag alldeles för svag för han. Han trycker ner mig mot marken och samtidigt drar ner byxorna på både mig och han och pressar in sin smutsiga penis i mig. Jag är helt underlägsen jämfört med honom och kan inget göra än att tänka på hur ont det gör, ända in i hjärtat. Längre bort hör man att en bil närmar sig och han flyger upp från mig drar upp sina byxor och springer in i bilen och kör iväg med plattan i mattan utan att ha stängt bagageluckan. Jag trodde jag skulle dö, min mobil hade tre procent och där låg jag på marken helt förstörd. Så stannar bilen som kom precis och ser mig ligga där på marken, springer ut till mig och frågar vad som hänt. Han sa att han sett bilen som åkte iväg och att det var en Taxi kurir sen hjälpte han mig att lägga mig i baksätet så körde han hem mig. Aldrig varit så förstörd som jag var då och det var knappt att jag litade på den sista mannen som kom men jag hade nästan inget val, hade ingen aning var jag var, inget SL kort och mobilen dog när som helst. När jag kom hem och laddade mobilen igen så skrev jag till killen jag skulle hem till från första början att jag var hemma och ledsen för vad som hänt men jag var med om en hemsk grej, han svarade att jag kunde radera hans nummer och aldrig höra av mig igen för man lämnar inte någon ”hanging” like that.”

Anonym berättar: ”Hej Emmy! Blev helt tagen av alla berättelser när jag läste imorse. Faktum är att det faktiskt är första gången jag läser din blogg och jag blev så himla inspirerad. Detta är så himla viktigt att prata om, och därför blev jag faktiskt ganska lättad när jag såg vilken supergrej du gör.
Jag har även en historia att dela med mig av. Har alltid haft det lite svårt att göra en bedömning av detta, men jag minns att jag kände ett väldigt obehag när jag vaknade upp. Jag sov hemma hos min dåvarande kille. Eftersom han började jobbet tidigt på morgonen och jag fortfarande gick i skolan så sov jag oftast när han gick hemifrån. Men så har det hänt några enstaka gånger att jag har vaknat upp av att han har sex med mig, vilket har gjort mig lika chockad varje gång. Även fast han var min pojkvän så kände jag mig på något sätt utsatt, för jag hade inte gått med på något? Jag var inte ens vaken utan han tog sig friheten bara för han ville just då. Detta är något som slagit mig i efterhand, varför sa jag inte till honom? Jag bara låg där och väntade tills han var klar så jag kunde somna om. Jag tror inte ens han var medveten om vad han gjorde, men bara för att han var min pojkvän så hade han inte rätt till min kropp.”

Anonym berättar: ”Hej Emmy! Du är så sjukt grym och ger en kraft när man själv inte riktigt orkar. Detta är bara en av alla saker jag hade kunnat berätta om..

Jag var 16 år och hade ganska nyligen blivit tillsammans med min dåvarande pojkvän som var 2 år äldre. Vi skulle på en lokalfest, jag med mina kompisar och han med sina. Vi hade jättekul och var på varandra konstant under festen, nykära som vi var. Sen stod jag i hallen själv och kollade ut på han när han stod med sina kompisar och rökte. Det var så kallt så jag väntade hellre inomhus än att gå ut till honom. Sen ser jag att han släcker cigaretten och går mot mig, jag ler och känner hur magen pirrar för jag tyckte alltid han var så fin. När han kommer fram till mig ser jag dock att han är arg och så frågar han mig ”vad fan håller du på med?”. Jag förstår ingenting och säger att jag står ju och väntar på honom, vad menar han?
Sen puttar han in mig i väggen och säger ”tror du inte att jag fattar att du står här bara för att han är där, för att du vill visa upp dig”.

Med ”han” så menar han en kille som står en bit bakom mig i samma rum, jag känner inte ens killen och förstår verkligen inte vad min pojkvän pratar om. Han puttar in mig i väggen igen och kallar mig för både det ena och det andra. Jag börjar gråta, tar på mig min jacka och går ut och röker. Där träffar jag några av mina kompisar och jag säger bara att vi hade bråkat och att jag vill åka hem. Dom säger att dom förstår. Jag går in för att hämta min väska och då ser jag min pojkvän en bit bort, jag försöker gömma mig och smyger ut. Då kommer en av min pojkväns kompisar springandes efter mig, han tar tag i min arm och jag rycker till då jag tror att det är min pojkvän och blir rädd. Utan att jag märker det själv har jag börjat gråta igen och kompisen frågar mig vad det är som har hänt och att min pojkvän letar efter mig. Jag säger att jag inte vill vara med honom och att jag vill hem. När jag vänder mig om för att gå mot bussen kommer min pojkvän springandes bakom mig. Han puttar till mig så jag flyger framåt och nästan trillar i snön sen tar han tag i mig hårt och jag säger åt honom att han gör mig illa men han släpper inte. Nu storgråter jag och ber honom lämna mig ifred. Jag var så chockad av hans beteende den här kvällen då han aldrig hade betett sig såhär innan. I vanliga fall var han alltid jättesnäll och gullig och skulle aldrig göra något för att såra eller göra mig illa.

Jag försöker gå ifrån honom för att ta mig till bussen och genom all gråt säger jag bara gång på gång ”jag vill bara hem, låt mig va”. Jag lyckades dock inte och min pojkvän får in mig till festlokalen igen. När vi står och pratar med hans kompis i köket står jag bara tyst bredvid, fortfarande rädd och ledsen. Då blir han arg för det, tar tag i mitt huvud med båda händerna och skakar mitt huvud samtidigt som han skriker ”vad är det för fel på dig”. Till slut drar hans kompis bort honom från mig och ber honom lugna ner sig. Jag försöker ”fly” bort till bussen igen men han kommer ifatt ännu en gång. Det slutar med att jag tvingas följa med honom hem, jag säger att jag absolut inte vill ha sex. Men en stund senare ligger jag i sängen, med gråten i halsen och honom över och i mig. Jag säger ingenting, rör mig inte utan bara väntar på att han ska bli klar.

Dagen efter mådde han dåligt över vad han gjort och jag sa att händer det en gång till så kommer jag inte stanna kvar med honom. Vi var tillsammans i ungefär ett år efter detta och det hände gång på gång så fort han hade fått i sig sprit. Han puttades, tog stryptag på mig flera gånger, hade sex med mig fast jag sagt flera gånger att jag inte ville och tryckte ner mig psykiskt med att jag var en hora, slampa osv och att ingen skulle älska mig så som han gjorde, enligt honom kunde jag aldrig få en bättre pojkvän.

Efter honom blev jag tillsammans med min högstadiekärlek men då det gick alldeles för fort hade jag inte kommit över allt som hade hänt i mitt förra förhållande. Så jag kunde inte lita på honom, kunde inte rå för att vara rädd för honom ibland och vågade bara inte vara med någon just då. Jag ville bara vara själv, få tänka över allt som hänt, få läka och glömma. Idag är jag 20 år och är fortfarande arg för att min gamla pojkvän påverkade mitt beslut så mycket när jag gjorde slut med min andra pojkvän. Undrar än idag om vi kanske hade varit tillsammans än idag om jag inte hade varit så förstörd efter honom.”

Anonym berättar: ”Jag var 15 år och oskuld. Vi hade varit på gymnasiefest och jag hade blivit alldeles för full så min killkompis hjälpte mig hem. Väl hemma så spydde jag och däckade omedelbart. Jag vaknade senare av att han pullar mig. Han var så hårdhänt och det gjorde så ont. Flera gånger så jämrade jag mig i smärta och bad honom att sluta, försökte få honom att sluta. Han skrattade och fortsatte. Jag hade ingen kraft till att göra något motstånd. Så han fortsatte. Jag kände mig så jävla äcklig. ”

1 kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.